Velkommen til Sætre Sushi & Wok

Kvalitet er viktigere enn kvantitet.

 

LITT OM SUSHI

  • Hva er Hosomaki og Futomaki, Uramaki, Temaki ?

  • Det er mange ulike varianter på maki. Her er de mest vanlige makinene:

  • Hosomaki (tynne ruller) er de minste rullene med nori-blad utenfor og innholder normalt et fyll.

  • Futomaki (stor rull) er hosomaki, men i storformat. Innholder mye fyll. Normalt 6-12 biter.

  • Uramaki (inside-out-roll) er rullene er større siden risen er utenfor og nori er inni rullen. Innholder normalt 2-3 fyll

  • Temaki (Hand roll) er rullet som en trakt/ “kronis” med fyll inni.

  • Hva betyr Nigiri, Sashimi og Gunkan?

  • Nigiri (håndpresset-sushi) er en oval risball med topping. Ofte av fisk og en “prikk” wasabi under fisken.

  • Sashimi er rå-fersk-fiske skiver. Den er ofte tykkere enn nigiri toppingen. Nytes med en syrlig saus.

  • Gunkan (Slagskip rull “Warship roll”) er en bit stående maki med mye fyll. Nori rundt, risen nederst og fyll i midten og på toppen.

 

Velkommen til Sætre Sushi & Wok

Kvalitet er viktigere enn kvantitet.

 

LITT OM SUSHI

  • Hva er Hosomaki og Futomaki, Uramaki, Temaki ?

  • Det er mange ulike varianter på maki. Her er de mest vanlige makinene:

  • Hosomaki (tynne ruller) er de minste rullene med nori-blad utenfor og innholder normalt et fyll.

  • Futomaki (stor rull) er hosomaki, men i storformat. Innholder mye fyll. Normalt 6-12 biter.

  • Uramaki (inside-out-roll) er rullene er større siden risen er utenfor og nori er inni rullen. Innholder normalt 2-3 fyll

  • Temaki (Hand roll) er rullet som en trakt/ “kronis” med fyll inni.

  • Hva betyr Nigiri, Sashimi og Gunkan?

  • Nigiri (håndpresset-sushi) er en oval risball med topping. Ofte av fisk og en “prikk” wasabi under fisken.

  • Sashimi er rå-fersk-fiske skiver. Den er ofte tykkere enn nigiri toppingen. Nytes med en syrlig saus.

  • Gunkan (Slagskip rull “Warship roll”) er en bit stående maki med mye fyll. Nori rundt, risen nederst og fyll i midten og på toppen.

 

>