Velkommen til Sætre Sushi & Wok
Kvalitet er viktigere enn kvantitet.
LITT OM SUSHI
-
Hva er Hosomaki og Futomaki, Uramaki, Temaki ?
-
Det er mange ulike varianter på maki. Her er de mest vanlige makinene:
-
Hosomaki (tynne ruller) er de minste rullene med nori-blad utenfor og innholder normalt et fyll.
-
Futomaki (stor rull) er hosomaki, men i storformat. Innholder mye fyll. Normalt 6-12 biter.
-
Uramaki (inside-out-roll) er rullene er større siden risen er utenfor og nori er inni rullen. Innholder normalt 2-3 fyll
-
Temaki (Hand roll) er rullet som en trakt/ “kronis” med fyll inni.
-
Hva betyr Nigiri, Sashimi og Gunkan?
-
Nigiri (håndpresset-sushi) er en oval risball med topping. Ofte av fisk og en “prikk” wasabi under fisken.
-
Sashimi er rå-fersk-fiske skiver. Den er ofte tykkere enn nigiri toppingen. Nytes med en syrlig saus.
-
Gunkan (Slagskip rull “Warship roll”) er en bit stående maki med mye fyll. Nori rundt, risen nederst og fyll i midten og på toppen.